Το νέο πρόγραμμα γυμναστικής που κέρδισε τις εντυπώσεις!

Εδώ ξανά με τον γυμναστή Στέφανο Κασκαβάλη από το γυμναστήριο VENUS FITNESS CLUB στη Ξάνθη να μας πει λίγα λόγια για το καινούργιο μάθημα του που ακούει στο όνομα » B-Fit ».

 1) Ας ξεκινήσουμε από το βασικά, τι είναι το  B- Fit ;
Το  B- Fit είναι ενα κυκλικό μάθημα με σταθμούς, ο κάθε σταθμός  αποτελείται και από άλλο όργανο εκγύμνασης. Υπάρχουν 8    σταθμοί οι οποίοι βέβαια σε κάθε πρόγραμμα είναι και διαφορετικοί, συνήθως τα όργανα που χρησιμοποιούμε είναι τα εξής :  σκάλα επιτάχυνσης, μπάρα,βαράκια,medicine ball, kettlebells, box jumps,fit ball, λάστιχα κ.α
Γενικότερα η κυκλική γυμναστική είναι από παλιά γνωστή στο αθλητικό κοινό αλλά τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στις πρώτες  θέσεις ζήτησης, την οποία βέβαια έχει υιοθετήσει και το crossfit.
2) Τι γυμνάζει κανείς στο μάθημα αυτό;
Το μάθημα διαρκεί περίπου 45 λεπτά, αποτελείται από 4 γύρους, σε κάθε γύρο οι ασκήσεις
αλλάζουν. Διάλειμμα υπάρχει μόνο όταν τελειώνει ο γύρος, όπως εύκολα καταλαβαίνει  κανείς το μάθημα είναι έντονο και  βέβαια οι παλμοί κυμαίνονται στα πλαίσια της αερόβιας άσκησης. Αυτό σημαίνει πως πέρα από την γράμμωση των μυών και την σύσφιξη δουλεύουμε και το χάσιμο του λίπους.. Οι ασκήσεις  έχουν ως επίκεντρο τον πυρήνα του σώματος, τον κορμό.
Ενδυνάμωση του κορμού και δυνατή καρδιά το κυρίως βάρος του μαθήματος  χωρίς βέβαια να υστερεί καμία μυική ομάδα.
3) Γιατί πιστεύεις πως θα το δοκίμαζε κάνεις; 
Όπως είπα και πιο πάνω το μάθημα είναι έντονο, έχει άλματα,ρίψεις , έχει στροφές, καθίσματα, ασκήσεις που ανεβάζουν τους παλμούς και σε ιδρώνουν κατευθείαν. Όλα αυτά λοιπόν σε βοηθάνε να γυμνάσεις  δυναμικά το σώμα σου αλλά ταυτόχρονα να ξεδώσεις και από τις εντάσεις της καθημερινότητας. Μέσα σε 45 λεπτά προλαβαίνεις να γυμνάσεις σώμα αλλά και πνέυμα και μάλιστα σε πολυ καλά επίπεδα.Και πέρα απο αυτά νομίζω πως η χρήση πολλών οργάνων αλλά και οι τόσες πολλές ασκήσεις δεν σε αφήνουν στιγμή να βαρεθείς.
Πηγή: http://fitnow.gr/

No comments yet.

Leave Your Reply

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

25410-29500
Γ.Κούρκουλα 1 Ξάνθη 67100

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα 09:00-23:00
Τρίτη 09:00-23:00
Τετάρτη 09:00-23:00
Πέμπτη 09:00-23:00
Παρασκευή 09:00-23:00
Σάββατο 17:00-21:00

Facebook Feed

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.